Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αύριο Παρασκευή 18 Μαϊου, ο Ευρωβουλευτής και τ. Υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος έχει και την ευθύνη σύνταξης στο πρόγραμμα του κεφαλαίου «Πράσινη Οικονομία και Πράσινη Συνείδηση» που αναφέρεται στο περιβάλλον και μια νέα βιώσιμη ανάπτυξη, (θα έχει και  την ευθύνη των συζητήσεων και της συγκέντρωσης όλων των προτάσεων για το σχετικό κεφάλαιο που θα κατατεθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου),  προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

« Η Ελλάδα και οι πολίτες της έχουν ανάγκη από ένα νέο όραμα, από μια συνολική εναλλακτική λύση, απέναντι στον μονόδρομο των άδικων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών της Κυβέρνησης της Ν.Δ, απέναντι στον άκρατο κομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις και το κράτος των κουμπάρων και των ημετέρων που εγκαθίδρυσε η περιβόητη νέα διακυβέρνηση,
Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία και ένα ευρύτατο διάλογο με τους πολίτες, αποτελεί μια φερέγγυα και σύγχρονη εναλλακτική λύση.
Στόχος του Προγράμματος, που κάθε πρόταση του είναι κοστολογημένη, είναι η Δίκαιη Κοινωνία, η δημοκρατική και ριζική ανασυγκρότηση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της Υγείας.
Απέναντι σε μια έκθετη πλέον κυβέρνηση, που συγκαλύπτει την λεηλασία των Ταμείων, το ΠΑΣΟΚ αποτιμώντας τα θετικά της μακρόχρονης πορείας του, αλλά και τις παραλείψεις και τα λάθη του, είναι έτοιμο πλέον να αναλάβει τα ηνία της χώρας για να σταματήσει ο κατήφορος και η παρακμή που οδήγησε όλα αυτά τα χρόνια την Ελλάδα η Ν.Δ.
Είναι η ώρα της δημοκρατικής συστράτευσης, για να υπάρξει και πάλι ελπίδα στους πολίτες, για να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεγάλες αλλαγές, μέσα από διάλογο και συναινέσεις».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σηφουνάκης θα μετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ  το διήμερο 18-19 Μαΐου, ενώ το Σάββατο θα μετέχει, κατόπιν πρόσκλησης που του απευθύνθηκε, σε ειδική εκδήλωση του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ» για τα 50 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και Αριστερά». Ο κ. Σηφουνάκης συγκεκριμένα θα μιλήσει στην ενότητα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και περιβάλλον», όπου ομιλητές θα είναι ακόμα ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης (μέλος του Π.Γ του ΣΥΝ), Εκπρόσωπος της οργάνωσης Greenpeace, ο Νίκος Χρυσόγελος (Οικολόγοι – Πράσινοι).